ELS CONSELLS DEL RELLOTGER

Taula d'impermeabilitat

Hi ha la creença de que un rellotge que indica Water Resistant 50 m està preparat per a suportar una pressió de fins a 50 m de columna d'aigua. Això és totalment erroni. La següent taula indica quin ús es pot fer del rellotge en funció de la indicació que aquest presenti:

 

WR

Resistent a contactes accidentals amb l'aigua sense pressió

WR 3 atm / 30 m

Resistent als contactes intensos amb l'aigua (dutxes, etc.)

WR 5 atm / 50 m

Resistent a esports aquàtics sense immersió

WR 10 atm / 100 m

Resistent a sessions d'immersió sense bombolles d'oxigen (immersió de poca profunditat)

WR 20 atm / 200 m

Resistent a tot tipus d'esports aquàtics, inclosa la immersió amb bombolles

 

Nota: Per a una òptima conservació del rellotge es recomana fer una prova d'impermeabilitat un cop l'any, com a mínim. Preferiblement abans de l'estiu. D'aquesta manera ens assegurem que l'estat del rellotge sigui idoni i que les juntes estiguin en perfectes condicions.

Per a una millor seguretat es recomana llegir el certificat de garantia del rellotge, el qual ens informarà, exactament, de quina és la resistència a l'aigua del nostre rellotge.

Preguntes més freqüents


Aquestes respostes són aplicables a rellotges de paret, antesala o sobretaula amb soneria. Per a qualsevol altre tipus de rellotge posi's en contacte amb nosaltres.

He mogut el rellotge de paret i ara es para

El fet de moure el rellotge de posició normalment provoca la pèrdua del centratge de la màquina. En aquest punt es pot observar com el tic-tac del rellotge no és simètric, o sigui, el rellotge va "coix". El centratge serà correcte quan el tic-tac sigui simètric. Si en aquestes condicions es continua parant, llavors és que presenta una avaria.

El rellotge de pèndol es retarda o s'avança

En cas que el rellotge es retardi o s’avanci, la femella situada a la zona inferior del pèndol permet la correcta regulació de la marxa. Si el rellotge es retarda gireu la femella en sentit ascendent (a), si s’avança gireu la femella en sentit descendent (b).

El nombre de voltes que s'aplicarà a la femella depèn de molts factors (la magnitud de la variació, l'avanç de la femella ...). Per aquest motiu es recomana aplicar quarts de volta cada cop que es gira la femella. D'aquesta manera, a poc a poc, assolirem l'afinació òptima.

Amb el canvi d'estació el rellotge es retarda o s'avança

Els rellotges de pèndol, així com la majoria de rellotges mecànics, són sensibles a les variacions de temperatura. Això es deu al fet que les contraccions o dilatacions que pateix el material que constitueix el pèndol provoquen una variació en la seva longitud. Aquesta variació és la responsable que el rellotge retardi o avanci la magnitud que correspongui.

Puc moure la broca de minuts en sentit antihorari

No es recomana moure mai la broca de minuts en sentit antihorari, i principalment en els punts on s'activa la soneria. En determinats models de rellotge realitzar aquesta acció pot suposar el trencament d'alguna peça.

És aconsellable deixar parar el rellotge per manca de força

En rellotges de pèndol es recomana evitar que aquest es pari per manca de força. En cas de produir-se pot arribar a provocar la pèrdua del centratge de la màquina. Pareu el pèndol abans de que s’esgoti la corda o que els pesos assoleixin el límit del seu recorregut.

GONZALEZ RELLOTGERS

C/ Joan Maragall, 5

17002 Girona

 

Telèfon: 972203993

email: info@gonzalezrellotgers.com

Segueix-nos

Tècnica i Consells

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© GONZALEZ RELLOTGERS