DICCIONARI GENERAL

Afinació: és l'equivalent de precisió. Aquesta paraula és principalment utilitzada en els rellotges mecànics. Un rellotge mecànic estarà més ben afinat com major sigui la seva precisió.


Cronògraf: funció del rellotge que permet mesurar intervals de temps. La magnitud d'aquest interval depèn de l'escala que presenti el rellotge.


Cronògraf "rattrapante": cronògraf que permet la mesura de temps intermitjos o parcials.


Cronògraf "foudroyante": complicació afegida a alguns cronògrafs rattrapants. Es una subesfera dividida en 8 parts que permet una lectura amb una precisió de 1/8 de segon.


Flyback: complicació utilitzada pels pilots d'aviació. Mitjançant un únic pulsador l'agulla del cronògraf es para, torna a la posició inicial de partida i comença a funcionar de nou.


Rellotge mecànic: es podria simplificar dient que és aquell rellotge que no disposa de cap component elèctric o electrònic. Però nosaltres ho expressarem com aquell rellotge que disposa d'un òrgan motor (molla, pesos o un altre sistema que proporcioni força), uns òrgans de transmissió (engranatges) i un òrgan regulador (pèndol, volant espiral, o qualsevol sistema que mantingui un període regular).


Rellotge de quars: és aquell rellotge que disposa d'una part electrònica (circuit + quars + bobina + pila) i una part mecànica (engranatges de transmissió). El quars vibra a una freqüència de 32 kHz, i és el circuit l'encarregat de subdividir aquesta freqüència fins que la de sortida sigui compatible amb la relació dels engranatges.


Reserva de marxa: indica l'autonomia de funcionamient (normalment en hores) d'un rellotge mecànic.


Tachymeter: alguns rellotges inclouen, entre les indicacions de l'esfera, una escala de números que s'anomena tachymeter. Aquesta escala numèrica va des de 60 fins a 350 o 500. La funció d'aquesta escala és la d'un indicador de velocitat. Quan l'agulla de segons passa per les 12 mirem el comptaquilòmetres i mesurem el temps que es triga a fer un quilòmetre. La lectura que dóna l'agulla de segons, transcorregut aquest quilòmetre, ens informarà de la velocitat mitjana a la qual hem estat circulant.

GONZALEZ RELLOTGERS

C/ Joan Maragall, 5

17002 Girona

 

Telèfon: 972203993

email: info@gonzalezrellotgers.com

Segueix-nos

Tècnica i Consells

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© GONZALEZ RELLOTGERS